Pe cine sa anunti atunci cand te muti?

Pe cine sa anunti atunci cand te muti?

Pe cine sa anunti atunci cand te muti?

In zilele noastre nu este dificil sa anunti amicii, prietenii sau rudele atunci cand te muti. Cu ajutorul metodelor de comunicare, accesul la email sau alte metode este foarte usor sa-ti anunti cunstintele cu privire la stadiul mutarii. Cu toate acestea, nu toata lumea este constienta ca in procesul de mutare fiecare minut conteaza si ca nu doriti sa pierdeti nici macar o secunda. Pe cine sa anunti atunci cand te muti? Evident trebuie sa va actualizati noua adresa inainte de a va muta, dar cine trebuie sa stie? In acest articol va venim in ajutor!

Pe cine sa anunti atunci cand te muti? Recomandari!

In primul rand familia si prieteni! Acestia trebuie sa cunoasca noua dumneavoastra adresa, chiar si rudele greu tolerate. Cel mai probabil, cativa din apropiatii dumneavoastra cunosc deja noua adresa inainte de a fi oficial, dar un apel rapid sau un mesaj ar trebui sa fie suficient! Asteapta pana vei gazdui pertecerea de casa noua, atunci este cel mai bun moment de a informa familia si prietenii!

Pe cine sa anunti atunci cand te muti? Nu uitati de angajatorul dumneavoastra! In cazul in care noua locuinta este in alt oras sau foarte departe de locul de munca si doriti schimbarea acestuia, dati dovada de amabilitate profesionala si anuntati incheierea contractului de munca cu o luna inainte. Dar, in cazul in care doriti pastrarea locului de munca faceti o notificare cu 2 saptamani inainte prin care sa anuntati schimbarea adresei de domiciliu, pentru actualizarea informatiilor fiscale.

In situati in care ati stat cu chirie, anuntati proprietarul conform contractului de inchiriere cu 2 luni inainte. Atentie insa, cititi clauzele contractuale inscrise in contractul de inchiriere.

Actualizare adresa in procesul de mutare

Cea mai usoara modalitate de a informa oamenii este sa va actualizati adresa la oficiul postal. Se face persoanal si va puteti abona la diverse reviste sau ziare!

Nu uitati insa de utilitati! Pentru a va incepe rutina in noua dumneavoastra casa anuntati urmatoarele companii de utilitati de la noua adresa: electric, gaze, apa, telefon, cablu si nu in cele din urma internet!

Pe cine sa anunti atunci cand te muti? Nu uitati de schimbarea domiciliului pe cartea de identitate, carnet de conducere si asigurarea medicala. De altfel, informati bancile la care aveti credite sau carduri cu privire la noua adresa.

Un pas foartre important este scoala copiilor dumneavoastra, anuntati conducerea de schimbarea domiciliului, astfel incat inregistrarile si informarile scolare sa poata fi trimise la noua adresa.

Inainte de a va trimite noua adresa, asigurati-va ca oferiti adresa corecta de corespondenta! Utilizati carti postale, email-uri in masa si mesaje text de grup pentru a ainforma oamenii despre schimbarea adresei. Evitati sa portati pe social media, decat daca este vorba de mesaje private. In cazul in care descoperiti ca unele companii nu v-au actualizat noua adresa, contactati-le imediat.

Achizitionarea unei case sau apartament implica foarte mult stres, dar daca totul se desfasoara organizat, iar pentru mutarea bunurilor dumneavoastra ati contractat profesionisti de la Transport mobila Bucuresti si provincie atunci nu aveti de ce sa fiti stresat!